exam sem2v2
Slide background

Educație | Valoare | Respect

Liceul Privat "Onicescu-Mihoc"
Bun venit!

A început procesul de ÎNSCRIERE pentru anul școlar 2016-2017.
Învățământ de CALITATE la cele mai mici PREȚURI!.

Aflați mai multe

Formular de înscriere

Slide background

Profil ECONOMIC

Cursuri la ZI | SERAL | FRECVENȚĂ REDUSĂ

Corp profesoral de EXCEPȚIE!

Contactează-ne ACUM! Este șansa TA unică pentru SUCCES ÎN VIAȚĂ!

Slide background

Cele mai MICI prețuri din ȚARĂ!

1500 Lei/an în 4 rate!

ÎNSCRIE-TE ACUM!

800-7753-103

Pregătire pentru examenul de BACALAUREAT
- Gratută pentru elevii liceului
- 50 lei/sesiune pentru alți elevi
- Gratuită pentru cei care aduc alți 3 elevi plătitori

MATEMATICĂ

LIMBA ROMÂNĂ

GEOGRAFIE

Aplică acum pentru un loc!

Despre noi

Liceul Particular “Onicescu- Mihoc” din București cultivă grija pentru educație accesibilă și pentru viață.

Din punctul nostru de vedere, cei trei PILONI pentru o viață de succes sunt: EDUCAȚIA, VALOAREA și RESPECTUL. Întreaga noastră activitate și filozofie organizațională se bazează pe aceste fundamente.

Denumit în memoria marilor profesori Octav Onicescu și Gheorghe Mihoc – fondatorii școlii românești de teorie a probabilităților și statistică matematică, Liceul Tehnologic Particular “Onicescu-Mihoc” este o unitate de performanță și tradiție în învățământul particular romanesc, cu o bogată ofertă educațională.

mihoconicescu

Liceul este organizat modern, în forme educaționale creative, flexibile, care dezvoltă atât structurile teoretice cât și tehnice, aplicative ale programei de învățământ.

Cu toate că sistemul românesc de învățământ preuniversitar este considerat, în general, a fi unul rigid, noi credem mai degrabă în tipul de învățământ FORMATIV decât în cel INFORMATIV.

Pentru ambele tipuri de educație – profil tehnic (economic) și profilul real (matematică-informatică), sunt preponderente lecțiile de tip aplicativ, participativ și cu utilizarea mijloacelor moderne de predare.

Unitatea de învăţământ preuniversitar particular Liceul Particular “Onicescu – Mihoc” din Bucureşti, este persoană juridică de drept privat şi de interes public, parte a sistemului naţional de învăţământ, şi beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege, începând cu anul şcolar 2009-2010.

Am obținut în anul 2009 acreditarea ca unitatea de învăţământ preuniversitar particular  pentru nivelul de învăţământ “liceal”, profilul “servicii”, domeniul “economic”, calificarea profesională “tehnician în activităţi economice”, respectiv pentru profilul “real”, specializarea “matematică-informatică”, limba de predare “română”, forma de învăţământ “zi/seral/frecvenţă redusă”.

Acreditarea s-a materializat prin Ordinul de Ministru Nr. 5116/2009 [Vizualizează documentul]

Liceul nostru este monitorizat şi controlat periodic de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în vederea verificării respectării standardelor care au stat la baza acreditării.

Astfel, prin normele interne de calitate și standardele educaționale înalte, Liceul Particular “Onicescu – Mihoc” reprezintă o soluție optimă pentru toți cei care doresc să beneficieze de un învățământ performant, dar accesibil, adaptabil și flexibil.

In Memoriam

Vasile Ștefănescu a fost unul din marii Profesori Doctori în matematici, un cercetător științific de excepție, care a primit printre multe alte distinctii și premiul Academiei Ghheorghe Lazar pentru lucrarea sa “Elemente de statistica informationala”. A fost discipol al marelui academician Octav  Onicescu, fondator al școlii românești de teorie a probabilităților și statistică matematică si un bun prieten si colaborator al academicianului Nicolae Teodorescu.

Profesorul Vasile Ștefănescu a fost unul din importantii colaboratori ai Gazetei Matematice și un renumit autor de manuale si culegeri.  Prin munca sa de crecetare stiintifică, a contribuit la formarea tuturor scolarilor din România, fiind cel care a introdus teoria multimilor in ciclul primar, clasele I-IV.

Printre realizările sale științifice cele mai importante trebuie mentionate:

–          Autor a peste 50 de lucrari de specialitate.

–           Ofiter al International Education Association (IEA).

–          Cercetator al Institutului de Pedagogie Psihologie.

–          Profesor universitar al Universitatii Ecologice.

–          Autor al volumului de mare succes “Matematici Contemporane”.

–          Director al multor institutii de invatamant preuniversitar.

–           Membru al Asociatiei Oamenilor de Stiinta.

Regretatul professor a fost unul din pionierii invatamantului preuniversitar privat. A infiintat dupa iesirea din activitatea publică, un liceu privat pe care l-a condus și l-a dezvoltat pana in ultima clipa a vietii sale.

Este unul din oamenii care au contribuit activ la dezvoltarea legislatiei privind invatamantul privat, fiind și membru fondator al UNDIPPR – Uniunea Nationala pentru Dezvoltarea Invatamantului Privat Preuniversitar din Romania.

La fel de importantă ca si profesia de cercetător științific matematician – profesor, a fost si profesia de OM.

Vasile Ștefănescu va rămâne în amintirea tuturor celor cu care a colaborat, drept un OM și un coleg bun, un prieten iubit si apreciat, care s-a afirmat prin munca, daruire si talent pedagogic, ghidându-și viața și activitatea după trei principii fundamentale: EDUCAȚIEVALOARE și RESPECT.

Mediul academic roman este de astăzi mai sărac cu un om de o valoare incontestabilă, un om care întregește în ceruri echipa de matematiciani, o echipă care cu siguranță va lucra pentru creșterea șanselor statistice ale fericirii noastre, a celor rămași, vremelnic, aici!

Liceul Privat "Onicescu-Mihoc" © Design by FabricaDePrinturi.eu